Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli niespodziewanie odwiedzą was znajomi, ten deser idealnie nada się do kawy.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4726
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34360
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2049
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113736
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4726
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34360
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2049
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113736
Składniki
Twaróg ugnieść widelcem z wiórkami kokosowymi i cukrem na gęstą masę.
Herbatniki połamać na małe kawałki i wymieszać rękoma z dżemem. Należy to robić ostrożnie, aby nie pokruszyć zbytnio herbatników.
Herbatniki z dżemem oblepiamy masą twarogową i formujemy zgrabne kuleczki.
Dla dekoracji kulki można obtoczyć w wiórkach kokosowych lub posypać odrobiną kakao.
Kulki zostawiamy w lodówce według uznania. Podawane mogą być zarówno na zimno, jak i w temperaturze pokojowej.