Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli niespodziewanie odwiedzą was znajomi, ten deser idealnie nada się do kawy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27518
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27518
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Twaróg ugnieść widelcem z wiórkami kokosowymi i cukrem na gęstą masę.
Herbatniki połamać na małe kawałki i wymieszać rękoma z dżemem. Należy to robić ostrożnie, aby nie pokruszyć zbytnio herbatników.
Herbatniki z dżemem oblepiamy masą twarogową i formujemy zgrabne kuleczki.
Dla dekoracji kulki można obtoczyć w wiórkach kokosowych lub posypać odrobiną kakao.
Kulki zostawiamy w lodówce według uznania. Podawane mogą być zarówno na zimno, jak i w temperaturze pokojowej.