Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli niespodziewanie odwiedzą was znajomi, ten deser idealnie nada się do kawy.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 731
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 731
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Składniki
Twaróg ugnieść widelcem z wiórkami kokosowymi i cukrem na gęstą masę.
Herbatniki połamać na małe kawałki i wymieszać rękoma z dżemem. Należy to robić ostrożnie, aby nie pokruszyć zbytnio herbatników.
Herbatniki z dżemem oblepiamy masą twarogową i formujemy zgrabne kuleczki.
Dla dekoracji kulki można obtoczyć w wiórkach kokosowych lub posypać odrobiną kakao.
Kulki zostawiamy w lodówce według uznania. Podawane mogą być zarówno na zimno, jak i w temperaturze pokojowej.