Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak cytrynowy"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Składniki
Z 1 cytryny zetrzyj skórkę, utrzyj z masłem, solą, 4 posiekanymi z. czosnku i częścią ziół. Kurczaka umyj, natrzyj solą od środka i na zewnątrz. Masłem ziołowym posmaruj korpus kurczaka pod skórą (np. zaokrąglonym nożem).
Brytfannę natłuść. Otartą cytrynę pokrój, włóż do wnętrza kurczaka, cytryny ze skórką pokrój na plastry. Włóż z kurczakiem do brytfanny, oprósz resztą ziół. Obłóż resztą czosnku.
Wstaw na 3 godz. do lodówki. Ziemniaki umyj, obierz. Włóż do brytfanny z kurczakiem, skrop olejem, winem. Piecz ok. 1,5 godz. w 180°C.
Rada: Ząbki czosnku łatwo obierzesz, jeśli położysz na nich szeroką część ostrza noża i uderzysz w nią dłonią. Skórka się skruszy.Źródło: Świat kobiety