Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1314
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 112
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1314
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 112
Składniki
Ziarno pszenicy wypłucz kilka razy, zalej wodą, pozostaw na noc. Ugotuj na miękko, odcedź i ostudź. Mak opłucz kilka razy, zalej wrzątkiem, zostaw na 2 godziny, a gdy napęcznieje, odcedź i dwa razy przepuść przez maszynkę. Rodzynki sparz wrzątkiem, odcedź.
Miód podgrzej, wymieszaj z pszenicą, makiem, orzechami, rodzynkami i skórką. Dokładnie wymieszaj, ułóż w salaterkach.Źródło: Dobry Tydzień