Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 226
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1131
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 226
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1131
Składniki
Mak wysyp na sitko i starannie opłucz. Dwa razy przelej wrzącą wodą i dobrze odsącz. Następnie trzykrotnie zmiel go w maszynce do mielenia mięsa. Utrzyj z miodem i laską wanilii. Wymieszaj z orzechami i migdałami.
Dodaj rodzynki, żurawinę i skórkę pomarańczową. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź i odstaw kluski w ciepłe miejsce. Następnie połóż go na maku. Całość włóż do naczynia żaroodpornego, przykryj piórkami masła i zapiecz w temp. 200 °C. Przed podaniem udekoruj orzechami włoskimi, rodzynkami i żurawiną.Źródło: Na żywo