Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na śliwki trwa, więc i placki ze śliwkami pojawiają się na naszym stole co rusz. Tym razem placek niemalże błyskawiczny, a bardzo smaczny. Przepis jest prosty, a ciasto zawsze wychodzi. Do ciasta użyłam śliwek węgierek.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1322
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25070
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 162
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1322
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25070
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 162
Składniki
Mąkę łączymy z cukrem, proszkiem i solą. Mieszamy
Margarynę topimy i studzimy
W misce mieszamy jogurt, jajka, aromat i margarynę
Do płynnych składników dosypujemy sypkie. Dokładnie mieszamy
Ciasto przekładamy na tortownicę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką
Na wierzchu ciasta układamy połówki śliwek
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy ok 55 minut
Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z piekarnika, studzimy, a następnie posypujemy cukrem pudrem