Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Leczo z patisona"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 213
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 956
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666475
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 213
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 956
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666475
Składniki
Patisony umyj, obierz ze skórki, przekrój na pół i wytnij gniazda nasienne. Miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach (bardzo młode patisony zetrzyj ze skórką).
Cebulę oczyść, drobno pokrój. Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój w paski. Pieczarki umyj, osusz, pokrój w półplasterki, a kiełbasy w plasterki. Pomidory sparz, natnij na krzyż i obierz ze skórki. Miąższ pokrój na kawałki.
Na dużej patelni rozgrzej olej. Najpierw podsmaż kiełbasę. Potem dodaj pieczarki oraz cebulę i smaż chwilę. Potem wrzuć na patelnię starte patisony oraz paprykę. Na koniec dodaj pomidory. Przypraw do smaku. Duś razem 15 minut.
Podaj z ryżem lub pieczywem. Zamiast patisona możesz użyć cukinii.
Porcje 4 40 min Cena 0,90 zł Kalorie 340 kcal
Kazimiera Płoszaj z WrocławiaŹródło: Takie jest życie