Do góry

Desery Przepis na:

Leczo z patisona

Leczo z patisona

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6582

Dodano:

Odsłon: 86

Sprawdzony przepis na "Leczo z patisona"

Składniki

  • 2 małe patisony
  • 2 cebule
  • 6 pieczarek
  • 2 kawałki kiełbasy śląskiej
  • 2 pomidory
  • 2 strąki kolorowej papryki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Patisony umyj, obierz ze skórki, przekrój na pół i wytnij gniazda nasienne. Miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach (bardzo młode patisony zetrzyj ze skórką).

  2. Cebulę oczyść, drobno pokrój. Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój w paski. Pieczarki umyj, osusz, pokrój w półplasterki, a kiełbasy w plasterki. Pomidory sparz, natnij na krzyż i obierz ze skórki. Miąższ pokrój na kawałki.

  3. Na dużej patelni rozgrzej olej. Najpierw podsmaż kiełbasę. Potem dodaj pieczarki oraz cebulę i smaż chwilę. Potem wrzuć na patelnię starte patisony oraz paprykę. Na koniec dodaj pomidory. Przypraw do smaku. Duś razem 15 minut.

  4. Podaj z ryżem lub pieczywem. Zamiast patisona możesz użyć cukinii.

  5. Porcje 4 40 min Cena 0,90 zł Kalorie 340 kcal

  6. Kazimiera Płoszaj z Wrocławia

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: leczo z patisona

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń