Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lekka sałatka jajeczna"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Składniki
Jajka ugotuj na twardo w osolonym wrzątku, ostudź, obierz i pokrój na ćwiartki. Podobnie pokrój umyte i pozbawione gniazd nasiennych pomidory. Szczaw przebierz, opłucz i osącz na sicie. Obraną cebulę poszatkuj. Z gałązek natki oderwij listki.
Wymieszaj jajka, pomidory, cebulę oraz szczaw. Olej utrzyj razem z musztardą, miodem, solą i pieprzem do smaku. Polej sałatkę, posyp listkami natki.
czas ok. 15 min; porcja – 240 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety