Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekki serniczek"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 239
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 239
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Składniki
Masa: twaróg trzykrotnie zmiel, utrzyj z cukrami. Galaretkę i żelatynę zalej 250 ml gorącej wody, mieszaj, aż się rozpuszczą. Ostudź. Kremówkę ubij. Tężeją cą galaretkę wymieszaj z twarogiem, dodaj kremówkę, połącz.
Na blaszce (22 na 28 cm) ułóż biszkopty, rozsmaruj masę serową. Ułóż biszkopty, schłodź.
Galaretka: cukinię i cukier duś ok. 20 min (mają zostać kawałki cukinii). Dodaj kwasek, połącz. Zdejmij z ognia, mieszając, wsyp galaretkę. Ostudź, równomiernie polej ciasto. Schłodź.
<strong>Przepis przysłała Izabela Boguś z Brzostówka</strong>
Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie