Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie kremówki biszkopta ciasta parzonego i owoców- super połączenie.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2754
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1279
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 733
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 81
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2754
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1279
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 733
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 81
Składniki
Zajmijmy sie parzonym na początek. Do garnczka wlewamy wodę oraz wkładamy margarynę, doprowadzamy do wrzenia. Wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy drewnianą łyżką do momentu, gdy ciasto "zbije" nam się w kulę. Odstawiamy do wystygnięcia. Możemy zrobic biszkopta. Ubijamy jaja z cukrem na puszystą masę , dodajemy przesianą mąkę z proszkiem. pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Możemy do naszej kuli parzonej juz dodawać po jednym jajku, mieszamy do momentu połączenia sie składników i tak z każdym jajem. Ciasto wykładamy na blasze i pieczemy w temperaturze 185stopni około 15 minut i 160 stopni kolejne 10 minut. Studzimy. Ostudzony biszkopt nasączamy wodą przegotowaną( 150 ml) z sokiem z 1 limonki. Ubijamy naszą kaloryczną kremówkę z 4 łyżeczkami cukru :-) Do połowy wrzucamy rozgniecione maliny i delikatnie mieszamy. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Na biszkopt układamy krem biały, przykładamy ciastem parzonym, smarujemy kremówką malinową, na wierzch maliny i tężejąca galaretka, Boskie:-)