Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 735
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1897
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 421
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 735
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1897
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 421
Składniki
Mleko skondensowane powinno być mocno schłodzone, więc puszkę można wstawić do lodówki dzień przed przygotowaniem lodów.
Na patelnię przełożyć maliny, zasypać cukrem i smażyć na dużym ogniu, często mieszając, żeby sok szybko odparował. Wystudzić.
Schłodzone mleko ubić na pianę na najwyższych obrotach miksera. Dodać masę malinową, dokładnie wymieszać. Przełożyć do pojemnika, włożyć do zamrażarki na kilka godzin.
Przez pierwsze trzy godziny, mniej więcej co 30 minut, masę przemieszać energicznie łyżką lub mikserem, żeby lody były bardziej puszyste.