Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1302
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 689
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 695
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1302
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 689
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 695
Składniki
Mleko skondensowane powinno być mocno schłodzone, więc puszkę można wstawić do lodówki dzień przed przygotowaniem lodów.
Na patelnię przełożyć maliny, zasypać cukrem i smażyć na dużym ogniu, często mieszając, żeby sok szybko odparował. Wystudzić.
Schłodzone mleko ubić na pianę na najwyższych obrotach miksera. Dodać masę malinową, dokładnie wymieszać. Przełożyć do pojemnika, włożyć do zamrażarki na kilka godzin.
Przez pierwsze trzy godziny, mniej więcej co 30 minut, masę przemieszać energicznie łyżką lub mikserem, żeby lody były bardziej puszyste.