Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 37
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 136
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 218
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 37
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 136
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 218
Składniki
Mleko skondensowane powinno być mocno schłodzone, więc puszkę można wstawić do lodówki dzień przed przygotowaniem lodów.
Na patelnię przełożyć maliny, zasypać cukrem i smażyć na dużym ogniu, często mieszając, żeby sok szybko odparował. Wystudzić.
Schłodzone mleko ubić na pianę na najwyższych obrotach miksera. Dodać masę malinową, dokładnie wymieszać. Przełożyć do pojemnika, włożyć do zamrażarki na kilka godzin.
Przez pierwsze trzy godziny, mniej więcej co 30 minut, masę przemieszać energicznie łyżką lub mikserem, żeby lody były bardziej puszyste.