Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec z suchym makiem i jabłkami jest wyśmienity. Nie wymaga dużo pracy zwłaszcza przed świętami jak nie wiemy w co ręce włożyć. Zapraszam na filmik na mój kanał na You Tube.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
Margarynę w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem pudrem , następnie dodawać po jednym żółtko i ucierać mikserem.
Wsypać suchy mak ,kasze mannę i proszek do pieczenia zakręcić mikserem.
Dodać utarte jabłka i zamieszać łyżką .
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Połączyć z masą łyżką robiąc ruchy z góry na dół. Piekarnik nastawić na 180stopni funkcja góra, dół. Ciasto wylać do formy o rozmiarach 25 na 30. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni funkcja góra,dół na środkowej półce przez 50 minut. Ciasto po upieczeniu pozostawiamy na 5 minut w zamkniętym piekarniku. Zapraszam na filmik. Smacznego!