Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny makowiec na zbliżające się szybkim krokiem Święta.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć bardzo dokładnie z cukrem na puszysto.Następnie wsypać mąkę, dodać drożdże roztarte w ciepłym mleku i trzy jajka. Wyrabiać ciasto tak długo aż zacznie odstawać od ręki, po czym odstawić na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Gdy ciasto podwoi objętość, podzielić go na dwie równe części i rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką.Obydwie części ciasta posmarować roztrzepanym białkiem, wyłożyć po połowie masy makowej z bakaliami. Ciasto zwijamy w roladę smarujemy rozbełtanym żółtkiem i posypujemy suchym makiem.Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 40 minut