Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie deserki bez pieczenia. Pokruszone biszkopty, maliny z galaretką pod bitą śmietaną posypane płatkami migdałowymi i bezą. Musisz tego spróbować.
Maliny umyj i osusz. Galaretki rozpuścić w 500ml wrzątku. Odstaw do wystudzenia. Na dno pucharków wsyp po 3 łyżki pokruszonych biszkoptów, następnie ułóż maliny.
Na suchej patelni, na bardzo małej mocy palnika upraż migdały na lekko złoty kolor, j od czasu do czasu mieszając potrząsając patelnią.
Kiedy galaretka będzie już tężeć przełóż do rękawa cukierniczego i napełnij pucharki. Włóż do lodówki na czas przygotowania kremu śmietankowego.
W misie miksera umieść mascarpone, kremówkę oraz cukier puder. Ubij na sztywno.
Przełóż do rękawa cukierniczego z tylką i wyłóż na stężałą galaretkę. Udekoruj pokruszonymi bezikami i płatkami migdałowymi.
Deserki przechowuj w lodówce.
Porada: możesz również użyć mrożonych malin. Dodaj do przesuszonej galaretki, kiedy zacznie tężeć wylej na pokruszone biszkopty.
ciasto jest lekkie, a za sprawą masy śmietanowo-serowej i bezy faktycznie prz...
Odsłon: 311526
Lekki deser z bitą śmietanką, bezami, biszkoptami i galaretką z malinami.
Odsłon: 4819
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 57
Jeśli ktoś uważa, że jedzenie nie potrafi poprawiać nastroju, chyba nie jadł...
Odsłon: 29
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 57
Jeśli ktoś uważa, że jedzenie nie potrafi poprawiać nastroju, chyba nie jadł...
Odsłon: 29
Składniki
Maliny umyj i osusz. Galaretki rozpuścić w 500ml wrzątku. Odstaw do wystudzenia. Na dno pucharków wsyp po 3 łyżki pokruszonych biszkoptów, następnie ułóż maliny. Na suchej patelni, na bardzo małej mocy palnika upraż migdały na lekko złoty kolor, j od czasu do czasu mieszając potrząsając patelnią. Kiedy galaretka będzie już tężeć przełóż do rękawa cukierniczego i napełnij pucharki. Włóż do lodówki na czas przygotowania kremu śmietankowego. W misie miksera umieść mascarpone, kremówkę oraz cukier puder. Ubij na sztywno. Przełóż do rękawa cukierniczego z tylką i wyłóż na stężałą galaretkę. Udekoruj pokruszonymi bezikami i płatkami migdałowymi. Deserki przechowuj w lodówce.
Porada: możesz również użyć mrożonych malin. Dodaj do przesuszonej galaretki, kiedy zacznie tężeć wylej na pokruszone biszkopty.
Przepisy Desery
Desery
Podstawowy przepis na biszkopt kakaowy z 6 jaj
Desery
Ciasto sypane z truskawkami
Desery
Tort bezowy z mascsrpone i wiśniami
Desery
sernik z truskawkami
Podstawowy przepis na biszkopt kakaowy z 6 jaj
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 15
Ciasto sypane z truskawkami
Ciasto które dzisiaj proponuję jest szybkie, nieskomplikowane i bardzo smaczn...
Odsłon: 33