Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser, który w swojej prostocie, w każdym wydaniu zachwyca smakiem. Dziś w wersji z malinami i lekko kwaskowym sosem z przetartych malin, który świetnie równoważy smak słodkiej i kremowej panna cotty. Będzie pysznie.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37597
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 382
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 140
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 364
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9220
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37597
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 382
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 140
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 364
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9220
Składniki
Maliny zblendować i przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek.
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach ciepłej wody.
Śmietanę i mleko przelać do rondla, dodać cukier i gotować na wolnym ogniu, mieszając trzepaczką do czasu, aż cukier się rozpuści, a śmietana zacznie wrzeć. Zdjąć z ognia, lekko przestudzić, dodać rozpuszczoną żelatynę i wymieszać. Niewielką ilość śmietany wlać do malin i zahartować. Mus z malin przelać do śmietany i wymieszać.
Śmietanę przelać do foremek (np. silikonowych do muffinek), mniejszych pojemniczków na desery lub małych szklanych słoiczków. Wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia. Maliny zblendować i przetrzeć przez sito. Panna cottę wyłożyć na talerz, polać sosem i udekorować świeżymi malinami.