Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser, który w swojej prostocie, w każdym wydaniu zachwyca smakiem. Dziś w wersji z malinami i lekko kwaskowym sosem z przetartych malin, który świetnie równoważy smak słodkiej i kremowej panna cotty. Będzie pysznie.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Maliny zblendować i przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek.
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach ciepłej wody.
Śmietanę i mleko przelać do rondla, dodać cukier i gotować na wolnym ogniu, mieszając trzepaczką do czasu, aż cukier się rozpuści, a śmietana zacznie wrzeć. Zdjąć z ognia, lekko przestudzić, dodać rozpuszczoną żelatynę i wymieszać. Niewielką ilość śmietany wlać do malin i zahartować. Mus z malin przelać do śmietany i wymieszać.
Śmietanę przelać do foremek (np. silikonowych do muffinek), mniejszych pojemniczków na desery lub małych szklanych słoiczków. Wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia. Maliny zblendować i przetrzeć przez sito. Panna cottę wyłożyć na talerz, polać sosem i udekorować świeżymi malinami.