Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser, który w swojej prostocie, w każdym wydaniu zachwyca smakiem. Dziś w wersji z malinami i lekko kwaskowym sosem z przetartych malin, który świetnie równoważy smak słodkiej i kremowej panna cotty. Będzie pysznie.
Doskonała baza do tortów i ciast z kremami. Biszkopt jest wilgotny, nie trzeb...
Odsłon: 60
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 71
Krokiety z mięsem i grzybami to doskonały pomysł na proste danie, które możes...
Odsłon: 4381
Dzisiaj zapraszam na prosty deser, który przygotujemy w zaledwie kilka chwil,...
Odsłon: 198
Doskonała baza do tortów i ciast z kremami. Biszkopt jest wilgotny, nie trzeb...
Odsłon: 60
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 71
Krokiety z mięsem i grzybami to doskonały pomysł na proste danie, które możes...
Odsłon: 4381
Dzisiaj zapraszam na prosty deser, który przygotujemy w zaledwie kilka chwil,...
Odsłon: 198
Składniki
Maliny zblendować i przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek.
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach ciepłej wody.
Śmietanę i mleko przelać do rondla, dodać cukier i gotować na wolnym ogniu, mieszając trzepaczką do czasu, aż cukier się rozpuści, a śmietana zacznie wrzeć. Zdjąć z ognia, lekko przestudzić, dodać rozpuszczoną żelatynę i wymieszać. Niewielką ilość śmietany wlać do malin i zahartować. Mus z malin przelać do śmietany i wymieszać.
Śmietanę przelać do foremek (np. silikonowych do muffinek), mniejszych pojemniczków na desery lub małych szklanych słoiczków. Wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia. Maliny zblendować i przetrzeć przez sito. Panna cottę wyłożyć na talerz, polać sosem i udekorować świeżymi malinami.