Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa masa serowa i delikatnie kwaśne maliny - jak to ktoś kiedyś powiedział "cud, miód, malina"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie (250 ml wody -> 1,5 łyżki żelatyny w proszku). Serki utrzyj z cukrem waniliowym i cukrem pudrem na gładką masę. Lekko tężejącą żelatynę dodaj do serka i dobrze wymieszaj. Blaszkę 20x30 wyłóż biszkoptami i zalej masą serową. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut żeby masa stężała całkowicie. W międzyczasie rozpuść galaretkę malinową w normalnej ilości wody. Wyjmij formę ułóż na wierzchu maliny i zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki na ok. 2 godziny. Smacznego.