Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli ktoś powiedział ci, że przygotowanie pysznego deseru, zawsze wymaga sporo zachodu i wyjątkowych umiejętności cukierniczych, wprowadzał cię w błąd. Jurek Sobieniak w halo tu polsat zaprezentował widzom przepis, którym uda się każdemu i za każdym razem. Prosty, pyszny, a do tego wyjątkowo pomysłowy i podatny na modyfikacje. Taka właśnie jest malinowa rozkosz!
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 930
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1248
Polecam na kolację.
Odsłon: 160
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 164
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 930
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1248
Polecam na kolację.
Odsłon: 160
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 164
Składniki
Wszystkie składniki łączymy do uzyskania jednolitej masy. Z ciasta robimy 4 równe placki na suchej patelni z powłoką nieprzywierającą. Placki studzimy.
Śmietanę mieszamy z cukrem puderem i ubijamy na sztywno z dodatkiem Fixu do bitej śmietany aby nie puściła wody.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i lekko studzimy. Maliny kruszymy. Bitą śmietanę mieszamy z żelatyną i kruszonymi malinami, nakładamy na placek, przykrywamy drugim plackiem i odstawiamy do stężenia. Pianki Marshalla melo wkładamy na brytfanki do piekarnika nagrzanego do 200° na 8 min. Rozpuszczonymi pionkami polewamy przygotowane placki, dekorujemy malinami i tartą białą czekoladą