Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze maliny w tym roku już się pokazały na krzewach, to dobra okazja do przygotowania malinowego sernika na zimno, jeśli jednak nie macie dostępu do świeżych malin nic nie stoi na przeszkodzie, by ciasto przygotować z mrożonych owoców.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4444
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 465
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3049
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38766
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4444
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 465
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3049
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38766
Składniki
Twaróg przepuszczamy przez maszynkę co najmniej dwukrotnie, im drobniejszy będzie tym lepiej (można również kupić już zmielony dobrej jakości). Świeże maliny od razu blendujemy na mus, mrożone najpierw trzeba rozmrozić. Mus przecieramy przez gęste sitko. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i studzimy. Do twarogu dodajemy cukier puder, śmietanę i mus malinowy, ucieramy, a następnie stopniowo dodajemy chłodne galaretki. Formę o średnicy 21 cm wykładamy folią spożywczą. Na dnie układamy biszkopty i wylewamy masę serową, odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem dekorujemy malinami i bitą śmietaną.