Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze maliny w tym roku już się pokazały na krzewach, to dobra okazja do przygotowania malinowego sernika na zimno, jeśli jednak nie macie dostępu do świeżych malin nic nie stoi na przeszkodzie, by ciasto przygotować z mrożonych owoców.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34642
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 896
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 181
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3851
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34642
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 896
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 181
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3851
Składniki
Twaróg przepuszczamy przez maszynkę co najmniej dwukrotnie, im drobniejszy będzie tym lepiej (można również kupić już zmielony dobrej jakości). Świeże maliny od razu blendujemy na mus, mrożone najpierw trzeba rozmrozić. Mus przecieramy przez gęste sitko. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i studzimy. Do twarogu dodajemy cukier puder, śmietanę i mus malinowy, ucieramy, a następnie stopniowo dodajemy chłodne galaretki. Formę o średnicy 21 cm wykładamy folią spożywczą. Na dnie układamy biszkopty i wylewamy masę serową, odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem dekorujemy malinami i bitą śmietaną.