Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest tu wszystko, mak, marcepan, migdał, ciasteczka, powidła.... Całość wspaniale smakuje i ładnie wygląda.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
Migdały sparzyć i obrać ze skórki. Wszystkie ciasta ( ciemny biszkopt, herbatniki, wafle, biszkopty) pokruszyć . Masę marcepanową pokroić na 20 małych cząstek. Do każdej cząstki marcepana włożyć migdała , uformować kulki i włożyć je do zamrażalnika. Mleko, margarynę, cukier i kakao zagotować ( na wolnym ogniu). Dosypać ciasta , podać powidła , masę makową i krem orzechowy, zdjąć z ognia i szybko mieszając dodać posiekane bakalie i rodzynki namoczone w rumie. Wyjąć kulki marcepanowe z zamrażalnika i każdą obtoczyć w masie dobrze dociskając. Potem kulki obtoczyć w kakao i wstawić do lodówki.