Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marchewkowe ciasto granola"
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 54
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9306
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1130
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 54
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9306
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1130
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 15 minut
Do garnka włożyć masło, syrop klonowy oraz nierafinowany cukier trzcinowy. Podgrzewać na niedużym ogniu, aż się stopią i dokładnie połączą.
Marchew obrać, drobno zetrzeć na tarce. Startą marchewkę wymieszać z płatkami owsianymi, sezamem, pestkami słonecznika i pestkami dyni. Połączyć ze stopionymi składnikami.
Blachę (22 x 22 cm) posmarować tłuszczem i wyłożyć pergaminem. Na spodzie rozsmarować przygotowaną masę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Piec 35 minut. Po ok. 20 minutach przykryć folią aluminiową. Wystudzić, pociąć na kawałki.Źródło: Życie na gorąco