Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione ciasto mojego męża ale bez kremu. Ja wolę z kremem. Jest naprawdę pyszne w obu wydaniach. Ciasto od dłuższego czasu robię z przepisu Mamykacperka4 jest super i zawsze wychodzi. Ja ze swej strony zmniejszyłam ilość cukru, dołożyłam krem a do ciasta wrzuciłam ulubione dodatki.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem mikserem na puszystą masę, porcjami dodajemy mąkę, cynamon, proszek do pieczenia i sodę. Cały czas ucierając. Następnie porcjami wlewamy olej. Na koniec dodajemy startą na najdrobniejszych oczkach marchewkę i ją łączymy z ciastem drewnianą łyżką. Na koniec dodajemy żurawinę posiekane orzechy i gorzką czekoladę którą również kroimy na małe kawałki. Pieczemy 45 minut w 190stopniach. jeżeli nie chcemy kremu wystarczy posypać je cukrem pudrem.Blaszka 28x23
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. W osobnej misce rozbić mikserem mascarpone. Dodać śmietankę i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Na wystudzone ciasto wyłożyć masę.