Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne w swojej prostocie ciasto z dodatkiem masła i prawdziwej wanilii oraz soczystymi letnimi owocami. Po prostu pyszne ciasto jak u babci.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 845
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8980
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1322
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10585
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4766
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 845
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8980
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1322
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10585
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4766
Składniki
Kruszonka: Składniki kruszonki umieszczamy w misce. Rozkruszamy je w dłoniach do uzyskania kruszonki. Kruszonkę wkładamy do zamrażarki. Ciasto: Jajka, cukier kryształ, ziarna wanilii, sól oraz rum umieszczamy w misce. Dokładnie ubijamy do uzyskania puszystej masy. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz roztopione masło. Ponownie miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy świeże owoce. Ja ułożyłam podwójne pasy z moreli, wiśni, malin i mango. Owoce posypujemy schłodzoną kruszonką. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 45 minut w 180°C. Ciasto posypujemy cukrem pudrem. Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe.