Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mazurek słoneczny"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 211
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 211
Składniki
Z rozmrożonego ciasta wytnij prostokąt o wymiarach 24 x 12 cm. Wstaw go do piekarnika rozgrzanego do 220°C i piecz 20 minut.
Żurawiny i mielone mig- dały przesmaż.
Wykrój wierzch z wyrośniętego ciasta, boki pozostawiając nietknięte. Środek wypełnij masą żurawinową.
Podgrzej polewę, dodając żółty barwnik spożywczy. Polej nią ciasto.
Z cukru pudru, kakao i kilku kropli wody utrzyj lukier. Wykorzystaj go razem z migdałami do dekoracji.
Czas: 60 min. 1 porcja = 280 kcal.Źródło: Kurier TV