Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Medaliony wieprzowe na święta"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
porcji, czas ok. 40 min; porcja – 320 kcal, cena 3,30 zł
Polędwiczki wieprzowe opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem, a następnie pokrój na 8 grubszych plastrów. Każdy plaster rozgnieć delikatnie w rękach, oprósz solą oraz grubo utłuczonym czarnym pieprzem.
Na patelni lub w rondlu rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Medaliony oprósz z dwóch stron mąką. Wkładaj ostrożnie na rozgrzany tłuszcz. Smaż po 2-3 minuty z każdej strony. Podlej 3 szklankami wody. Wkrusz kostkę.
Duś mięso na małym ogniu pod przykryciem ok. 30 minut. W tym czasie oczyść różyczki kalafiora, ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź i ostudź. Podziel na mniejsze kawałki.
Kalafior wymieszaj z pokrojonymi pomidorami, ogórkami i posiekaną papryką oraz cebulą. Sałatkę skrop olejem oraz sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem. Podawaj do uduszonych w sosie medalionów.Źródło: Świat kobiety