Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka z mlekiem kokosowym, mąką kokosową, wiórkami kokosowymi i przepysznym kokosowym lukrem. Dzięki dodatkowi mąki kokosowej ciasto ma ciekawą konsystencję. Babka będzie pięknie prezentowała się na stole i zachwyci wszystkich kokosożerców ;)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 128
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 587
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 128
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 587
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem do uzyskania jasnej, gładkiej masy. Dodajemy olej i mleko kokosowe, miksujemy na średnich obrotach. Dodajemy mąki, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe. Miksujemy do dokładnego wymieszania składników. Formę na babkę smarujemy olejem i obsypujemy kaszą manną lub bułką tartą. Do formy wlewamy ciasto. Pieczemy w 180 stopniach przez 50-60 minut, do suchego patyczka. Odstawiamy do ostygnięcia. Lukier: Cukier puder mieszamy z sokiem z cytryny i mlekiem kokosowym. Ucieramy łyżką, aż do uzyskania gładkiej, gęstej masy. W razie potrzeby dodajemy pudru lub mleka kokosowego. Dzięki dodatkowi mleka kokosowego lukier nabiera wspaniałego kokosowego aromatu i pięknego białego koloru. Ostudzoną babkę polewamy lukrem i posypujemy wiórkami kokosowymi.