Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie truskawkowym ten deser u nas jest obowiązkowo;)Delicje, rozpływa się w ustach:)
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4905
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34394
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2073
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113753
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4905
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34394
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2073
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113753
Składniki
Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni,bez tłuszczu i ostudzić je.
Zmiksować 10 dkg truskawek z cukrem pudrem i sokiem wyciśniętym z cytryny, na gładko.
Pozostałe truskawki przekroić na połówki.Śmietanę ubić na sztywno,bez dodatku cukru.
Do 6 pucharków przełożyć zmiksowane truskawki,dodać po gałce lodów i pozostałe truskawki.
Udekorować bitą śmietaną i posypać zrumienionymi płatkami migdałowymi.
Podawać od razu po przygotowaniu. W wersji dla dorosłych,dla urozmaicenia można polać lody i truskawki łyżeczką koniaku lub wódki.