Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki piernik bez miksera to pyszne ciasto na święta i inne okazje. Do środka można dodać pokrojone orzechy, czekoladę lub śliwki suszone.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 361
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 91
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 411
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 361
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 91
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 411
Składniki
Kefir podgrzej żeby był ciepły. Do jednej miski wsyp mąkę, przyprawę do piernika, kakao i sodę. Wymieszaj.
Do drugiej wbij jajka, dodaj cukier i ubij widelcem, następnie dodaj olej i kefir. Wszystko dokładnie wymieszaj. Mokre składniki przelej do suchych. Całość dokładnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz około 40 minut w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu piernik możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową i posypać orzechami mielonymi.