Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-12-2022
Pyszne, pulchne i miękkie pierniczki świąteczne z nadzieniem. Nie muszą leżakować, więc można przygotować je na ostatnią chwilę.
Udo indycze tak przygotowane i zamarynowane jest soczyste, kruche o delikatny...
Odsłon: 163
Przepyszna putanesca ze świeżymi pomidorami z dodatkiem polskich kaparów z na...
Odsłon: 168
Cały obiad z warzywami bez tłuszczu z patelni, mięso jest soczyste i rozpływa...
Odsłon: 2468
Łatwy, pyszny i bez innych dodatków.
Odsłon: 340
Udo indycze tak przygotowane i zamarynowane jest soczyste, kruche o delikatny...
Odsłon: 163
Przepyszna putanesca ze świeżymi pomidorami z dodatkiem polskich kaparów z na...
Odsłon: 168
Cały obiad z warzywami bez tłuszczu z patelni, mięso jest soczyste i rozpływa...
Odsłon: 2468
Łatwy, pyszny i bez innych dodatków.
Odsłon: 340
Składniki
Do mąki dodać po 1 łyżeczce proszku do pieczenia i sody oczyszczonej. Dodać cukier puder, kakao, imbir, masło, miód, wszystko zmiksować i zagnieść ciasto. Zagniecione ciasto włożyć do woreczka foliowego i chłodzić 1 godz. w lodówce. Ciasto rozwałkować na lekko posypanej mąką stolnicy. Kubkiem wycinać krążki. Na połowę krążków nałożyć pół łyżeczki marmolady, przykryć drugim krążkiem i docisnąć wokół marmolady. Foremką wyciąć pierniczek. Brzegi ciasta ponownie zagnieść i postępować jak wcześniej. Piec ok. 12-15 minut w temp. 180ºC. Gdy pierniki ostygną przygotować polewę. Czekoladę rozpuścić z 1 łyżeczką masła. Rozsmarować na pierniczkach. Posypać posypką cukrową.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto na Walentynki
Desery
Ciasto na Walentynki
Desery
Dukaty anyżowo-pomarańczowe - Dukaty Sambuca
Desery
Ciastka kokosanki " Tygryski "
Ciasto na Walentynki
Ciasto walentynkowe serduszko to delikatne połączenie smaków: biszkoptu kakao...
Odsłon: 86
Ciasto na Walentynki
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 1887