Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Migdałowe ciasteczka z 4 składników
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 116
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 116
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Składniki
Mąkę, masło, zmielone migdały i puder przełożyć do miski i zagnieść jednolite ciasto. Ciasto podzieliłam na 35 części o wadze ok. 20g. Z każdego kawałka ciasta zrobiłam wałeczek a następnie uformowałam kształt podkowy. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczmy z funkcją góra dół ok. 20 minut do lekkiego zarumienia. Gotowe przestudzić i dopiero zacząć dekorować. Ciastka wyszły sporo więc możecie podzielić nawet na 45-50 sztuk i wtedy skrócić czas pieczenia o ok. 5 minut. Ciastka możemy przechowywać w zamkniętym pojemniku kilka tygodni. Smacznego!