Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Migdałowe gwiazdeczki"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 362
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 362
Składniki
Mąkę wymieszaj z solą, cukrem i mielonymi migdałami. Dodaj zimne masło pokrojone na kawałeczki. posiekaj nożem, kiedy powstaną grudki, wbij jajko i zagnieć ciasto rękoma. Zawiń je w folię i włóż do lodówki .
Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Foremkami wytnij gwiazdki. Połowę ciastek posmaruj konfiturą. W pozostałych wytnij otworki. Połóż je na ciastkach z konfiturą. Posmaruj roztrzepanym żółtkiem i udekoruj połówkami migdałów.
Ciasteczka ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz 12–15 minut. Wystudź.
ok. 1 godziny. Chłodzenie ciasta ok. 30 minut, 1 sztuka ok. 180 kcal.Źródło: Tina