Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W okresie karnawału jest tradycja dogadzania sobie i innym słodkimi wypiekami. Proponuję słodkie małe pączki oblane polewą migdałową.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 183
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 94
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 183
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 94
Składniki
1. Drożdże utrzeć z cukrem, rozprowadzić z wodą, odstawić na 10 minut.
2. Mąkę wsypać do naczynia, dodać sól, jogurt i drożdże, wyrobić gładkie ciasto, odstawić do wyrośnięcia.
3. Cukier, wodę i sok z cytryny gotować tak długo, aż powstanie gęsty syrop, wtedy wymieszać go z aromatem i zmielonymi migdałami.
4. Na głębokiej patelni rozgrzać olej i łyżeczką kłaść pączki, lub formować ręką kuleczki. Smażyć je z obu stron na ciemnozłoty kolor, wyjmować łyżką cedzakową, osączyć z tłuszczu na bibule.
5. Podawać polane ciepłym syropem.