Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Migdałowy placek"
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 121
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 351
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1047
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 121
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 351
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1047
Składniki
Czas przygotowania 90 minut. Cena porcji ok. 1,50 zł.
Brzoskwinie odsączamy, zostawiamy zalewę, a owoce kroimy na ćwiartki. Odkładamy 4 kawałki czekolady do starcia, resztę siekamy na drobne kawałki.
łyżki płatków migdałowych prażymy na patelni. 2. Masło rozpuszczamy i studzimy. Płatki migdałowe kruszymy. Mieszamy mąkę, cukier, migdały, czekoladę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wlewamy ostudzone masło, wybijamy jajka i miksujemy. Masę wylewamy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia. W ciasto wciskamy brzoskwinie. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180oC na 35–40 minut.
Do rondla wlewamy zalewę z brzoskwiń, sok z cytryny i gotujemy przez kilka minut. Pozostawiamy do ostygnięcia. Powstałym syropem równomiernie polewamy wystudzone ciasto, aż płyn całkowicie w nie wsiąknie. Placek posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi i kroimy na kwadratowe porcje.
Wartość odżywcza porcji 310 kcal Białko 5 g/Tłuszcz 17 g/Węglowodany 34 gŹródło: Rewia