Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne miniserniczki brzoskwiniowe z borówkami i jagodową galaretką na ciasteczkowym spodzie. Z podanych proporcji wyszły mi 24 serniczki.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2733
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1259
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 722
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 73
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2733
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1259
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 722
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 73
Składniki
Spód: Masło roztapiamy i studzimy. Ciasteczka drobno siekamy w malakserze i mieszamy z masłem do uzyskania efektu mokrego piasku. powstałą masę nakładamy po łyżce do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami.
Masa serowa: Brzoskwinie obieramy, usuwamy pestkę i blendujemy na mus (powinniśmy uzyskać ok 1/2 szklanki musu). Galaretki rozpuszczamy w 2/3 szklanki wrzątku i studzimy. Serek mascarpone miksujemy ze śmietanką do uzyskania gładkiego kremu. Następnie dodajemy serek twarogowy, mus brzoskwiniowy oraz ostudzoną ale płynna galaretkę i dokładnie miksujemy. Na ciasteczkowe spody w papilotkach nakładamy po jednej pełnej łyżce masy serowej i odstawiamy do zastygnięcia.
Wierzch: Galaretki jagodowe rozpuszczamy w litrze wrzątku i studzimy. Na masie serowej układamy po kilka borówek i zalewamy tężejącą galaretką. Gotowe serniczki w blaszkach wstawiamy do lodówki do stężenia galaretki. Smacznego :)