Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miodowy piaskowiec"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 113
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 113
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Masło i cukier utrzyj na puszystą masę. Kolejno domieszaj jajka. Wsyp mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dolej połowę jogurtu. Wymieszaj mikserem.
Foremkę posmaruj masłem. Oprósz mąką. Nałóż ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz 50 minut. Przestudź, ostrożnie wyjmij. Sok cytrynowy zagotuj z miodem.
Ciasto ponakłuwaj patyczkiem, skrop miodem z sokiem. Oprósz cukrem pudrem. Polej resztą jogurtu. Udekoruj według uznania.Źródło: Naj