Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne. Ostatnio jak teściowa wpadła to po 20 minutach miała czym zająć ręce i buzię :)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 98
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 98
Składniki
Topimy gorzką czekoladę i lekko studzimy. Składniki sypkie mieszamy razem w osobnym naczyniu. Całe jajka ucieramy z cukrem, dodajemy stopniowo sypkie składniki i aromat waniliowy. W tej chwili ciasto ma bardzo gęstą konsystencję, taki mały gniotek :) Topimy masło i dodajemy do masy razem z 3/4 ilości roztopionej czekolady. Jak widzicie masa nadal jest gęsta.
Powoli dolewamy mleko i olej ciągle mieszając. Dolewamy do momentu uzyskania przez masę lekko gęstej, lejącej konsystencji. Smarujemy foremkę na muffinki masłem i oprószamy bułką tartą lub wkładamy papilotki. Papilotki wypełniamy do 3/4 wysokości. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy 20-25 minut.
Lekko studzimy muffinki i smarujemy pozostałą czekoladą po wierzchu. Możemy posypać czymś dla ozdoby. Smacznego!!!