Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser, który przygotujecie w ekspresowym tempie. Wystarczy odrobina czasu i chęci. Muffinki z jagodami sprawdzą się jako słodki poczęstunek podczas wizyty niezapowiedzianych gości. Większość składników do ich zrobienia z pewnością znajdziecie w swojej kuchni.
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 68
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 732
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 352
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4962
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 68
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 732
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 352
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4962
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia i cukier. Składniki łączymy ze sobą.
Do drugiej miski wbijamy jajko, dodajemy mleko i olej. Wszystko razem mieszamy.
Mokre składniki przelewamy do miski z suchymi składnikami. Całość mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy (bez grudek). Na koniec dodajemy jagody.
Do foremki na muffiny wkładamy papilotki. Napełniamy je do 2/3 wysokości ciastem. Muffinki pieczemy przez około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.