Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser, który przygotujecie w ekspresowym tempie. Wystarczy odrobina czasu i chęci. Muffinki z jagodami sprawdzą się jako słodki poczęstunek podczas wizyty niezapowiedzianych gości. Większość składników do ich zrobienia z pewnością znajdziecie w swojej kuchni.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29196
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2213
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29196
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2213
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia i cukier. Składniki łączymy ze sobą.
Do drugiej miski wbijamy jajko, dodajemy mleko i olej. Wszystko razem mieszamy.
Mokre składniki przelewamy do miski z suchymi składnikami. Całość mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy (bez grudek). Na koniec dodajemy jagody.
Do foremki na muffiny wkładamy papilotki. Napełniamy je do 2/3 wysokości ciastem. Muffinki pieczemy przez około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.