Do góry

Desery Przepis na:

Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Mus czekoladowy"

Składniki

  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki masła
  • 4 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 10 ml rumu lub olejek rumowy
  • garść malin
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czekoladę pokrój na?kawałki. Wrzuć do?rondla. Dodaj masło i?4 łyżki wody. Gotuj mieszając do rozpuszczenia. Zdejmij z?ognia i odstaw do?ostudzenia.

  2. Żółtka utrzyj z?cukrem i?cukrem waniliowym. Dodaj do?ostudzonej czekolady, wymieszaj.

  3. Białka ubij na?sztywno. Połącz z?masą czekoladową i?rumem (lub 2-3 kroplami olejku rumowego). Odstaw do?lodówki na kilka godzin do stężenia. Rozłóż do pucharków, ozdób malinami.

  4. czas ok. 50 min; porcja – 490 kcal, cena 2,60 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń