Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jeden z tych przepisów, które jak się zrobi to poprawiają humor. Szybkość i łatwość stanowią dodatkowy atut tego deseru. W moim przypadku sprawdza się idealnie na chandrę i zły dzień.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2195
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23115
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2195
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23115
Składniki
Rozdzielamy żółtka od białek. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej wraz z masłem i studzimy. Do przestudzonej czekolady dodajemy żółtka. Szybko mieszamy. Ubijamy pianę z białek. Dodajemy do masy czekoladowej. Przelewamy do pucharków. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.