Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mus z czarnych porzeczek"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 138
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 147
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 138
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 147
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Składniki
Porzeczki odszypułkować, umyć, osuszyć i zmiksować. Przetrzeć przez sito, żeby pozbyć się nadmiaru pestek. Wymieszać z cukrem.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, delikatnie połączyć z serem mascarpone i piure porzeczkowym.
Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wrzątku i połączyć z musem porzeczkowym. Mus wylać do formy i wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wylać na pergamin, rozsmarować dość cienką warstwą, schłodzić. Gdy zastygnie wycinać serduszka i podawać z musem.
Jeśli nie uda ci się kupić mascarpone, możesz śmiało użyć zwykłego serka homogenizowanego. Wyjdzie mniej kalorycznie. I taniej...Źródło: Twoje Imperium