Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ciast buraczanych, leciutko wilgotne i pyszne. Krem to jogurt naturalny z cukrem pudrem i mandarynki z muscovado.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Tortownica 20 cm, wysmarowana margaryną i posypana bułką tartą. Buraki ścieramy na drobnych oczkach tarki, lekko odciskamy sok. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą pianę. Buraki wymieszać z suchymi składnikami, dodać olej, ocet, sok z cytryny, skórkę pomarańczową i dobrze wymieszać.
Do wymieszanej masy buraczanej dodawać w dwóch partiach ubite jajka. Lekko wymieszać do połączenia się składników. Ciasto przełożyć do formy i piec od 50 do 60 minut w 180 C. Dobrze jest sprawdzić patyczkiem. Ciasto ostudzić. Polewa. Schłodzony gęsty jogurt wymieszać z cukrem. Polewę rozłożyć na całkowicie ostudzonym cieście, przybrać krótko gotowanymi mandarynkami z muscovado.