Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najłatwiejsze ciasto wielkanocne - błyskawiczną babkę z 7 składników. Wystarczy wszystkie produkty przełożyć do miski, zmiksować i przelać do formy. Po 50 minutach pieczenia otrzymamy puszystą, efektownie wyglądającą babkę. Dla lepszego efektu możemy ozdobić ją cukrem pudrem lub lukrem cytrynowym.
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17292
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6665
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17292
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6665
 
         
         
                Składniki
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę.
Do rondelka wlej mleko, dodaj margarynę, składniki podgrzewaj do rozpuszczenia. Następnie odstaw do ostygnięcia.
Mąkę przesiej do miski, dodaj proszek do pieczenia i szczyptę soli.
Do masy jajecznej dodaj sypkie składniki, następnie dodaj przestudzone mleko z margaryną. Składniki zmiksuj.
Formę na babkę wysmaruj margaryną i oprósz bułką tartą. Ciasto przelej do formy. Babkę piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (grzałka góra-dół) przez około 50 minut (do suchego patyczka).
Upieczoną babkę wyciągnij z piekarnika, odstaw do wystudzenia.
Babkę wyjmij z formy, udekoruj cukrem pudrem.