Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pyszny przepis na puszyste naleśniki .
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1307
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1110
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1307
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1110
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Składniki
Mleko , wodę jajka , olej wlewamy do jednego garnka wymieszać następnie powoli dodajemy mąkę wymieszana z budyniami i mieszamy do uzyskania jednolitej masy . Masa powinna być gęsta (masa powinna spływać jednolitym strumieniem z chochli ) . Gotowe ciasto pozostawiamy na 30 minut . Po tym czasie naleśniki mieszamy łyżka i smażymy na patelni naleśnikowej na złoty kolor z każdej strony . ( z przepisu wychodzi około 20 naleśników z patelni o średnicy 24 cm )
Gotowe naleśniki podajemy z musem owocowym , dżemem , nutella albo z białym serem na słodko i owocami .