Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pyszny przepis na puszyste naleśniki .
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 531
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16796
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 527
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 531
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16796
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 527
Składniki
Mleko , wodę jajka , olej wlewamy do jednego garnka wymieszać następnie powoli dodajemy mąkę wymieszana z budyniami i mieszamy do uzyskania jednolitej masy . Masa powinna być gęsta (masa powinna spływać jednolitym strumieniem z chochli ) . Gotowe ciasto pozostawiamy na 30 minut . Po tym czasie naleśniki mieszamy łyżka i smażymy na patelni naleśnikowej na złoty kolor z każdej strony . ( z przepisu wychodzi około 20 naleśników z patelni o średnicy 24 cm )
Gotowe naleśniki podajemy z musem owocowym , dżemem , nutella albo z białym serem na słodko i owocami .