Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Noworoczne muffinki"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4724
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418502
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4724
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418502
Składniki
Jajka utrzyj z 15 dag cukru. Kolejno dodawaj mleko kokosowe, 100 ml oleju, mąkę przesianą z opakowaniem proszku do pieczenia, 6 dag wiórków kokosowych oraz szczyptę soli. Formy na muffinki wyłóż papilotkami. Napełnij do połowy ciastem.
Nałóż po łyżce dżemu (np. z porzeczek), a potem resztę ciasta. Piecz ok. 30 min w temp. 180 st. W tym czasie ubij kremówkę. Dalej ubijając, dosypuj resztę cukru. Połącz z mascarpone. Na koniec dodaj pozostałe wiórki oraz 20 ml rumu.
Zagnieć 5 dag marcepanu z zielonym barwnikiem, rozwałkuj. Wytnij koniczynki. Zimne muffinki posmaruj kremem kokosowym, udekoruj koniczynkami.
czas ok. 70 min; porcja – 410 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety