Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Noworoczne muffinki"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 776
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 122
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 776
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 122
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Składniki
Jajka utrzyj z 15 dag cukru. Kolejno dodawaj mleko kokosowe, 100 ml oleju, mąkę przesianą z opakowaniem proszku do pieczenia, 6 dag wiórków kokosowych oraz szczyptę soli. Formy na muffinki wyłóż papilotkami. Napełnij do połowy ciastem.
Nałóż po łyżce dżemu (np. z porzeczek), a potem resztę ciasta. Piecz ok. 30 min w temp. 180 st. W tym czasie ubij kremówkę. Dalej ubijając, dosypuj resztę cukru. Połącz z mascarpone. Na koniec dodaj pozostałe wiórki oraz 20 ml rumu.
Zagnieć 5 dag marcepanu z zielonym barwnikiem, rozwałkuj. Wytnij koniczynki. Zimne muffinki posmaruj kremem kokosowym, udekoruj koniczynkami.
czas ok. 70 min; porcja – 410 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety