Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ogórki w ziołowym sosie"
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 73
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2288
Polecam.
Odsłon: 103
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 73
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2288
Polecam.
Odsłon: 103
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie. W czasie, gdy ryż się gotuje, przygotować sos i warzywa. Na maśle zeszklić połowę cebuli, dodać tymianek, chwilę smażyć i zalać śmietanką, doprawić. Gdy sos zgęstnieje, zestawić z ognia i dodać natkę pietruszki. Ogórki przekroić na pół i wydrążyć środek, gotować w osolonej wodzie ok. 5 minut. Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę.
Na rozgrzanym oleju zeszklić połowę posiekanej cebuli, dodać warzywa, chwile smażyć, doprawić solą, pieprzem. Połączyć z gorącym ryżem i startym serem, farszem nadziewać ogórki. Podawać z ziołowym sosem.
Jeśli lubimy pikantne smaki, zamiast jasnego sosu można przygotować sos pomidorowy z dodatkiem oregano i chili.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium