Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Omlet warzywny"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Marchew obierz, opłucz, potnij w drobną kostkę. W garnku zagotuj posoloną wodę. Wrzuć rozdrobnioną marchewkę, gotuj 5–6 minut. Następnie odcedź, osącz i odłóż do wystudzenia. Plasterki szynki potnij w paski.
Cukinię umyj, odetnij końce, pokrój w półplasterki. Dymki posiekaj. Żółty ser zetrzyj. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć warzywa oraz szynkę. Smaż kilka minut. Przypraw solą, pieprzem i suszonymi ziołami.
Jajka wbij do miseczki, roztrzep widelcem. Zalej warzywa. Wierzch omletu posyp serem. Przykryj i smaż, aż jajka dobrze się zetną.Źródło: Tina