Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Oponki ptysiowe z bitą śmietaną"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5108
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34446
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2106
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113785
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5108
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34446
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2106
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113785
Składniki
Zagotuj 1/8 l wody z masłem. Wsyp mąkę i szczyptę soli. Mieszaj, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek naczynia. Zdejmij z ognia. Dalej mieszając, wbijaj jajka. Utarte ciasto przełóż do szprycy. Wyciskaj okręgi na pokrytą pergaminem blachę. Piecz ok. 25 min w 200 st.
Zrumień płatki migdałowe. Żelatynę rozpuść. Umyte truskawki, pokrój. Kremówkę ubij z cukrem waniliowym, połącz z żelatyną. Oponki przekrój, napełniaj płatkami, bitą śmietaną i owocami. Posyp cukrem pudrem.
czas ok. 40 min; porcja – 350 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety