Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Oponki ptysiowe z bitą śmietaną"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Składniki
Zagotuj 1/8 l wody z masłem. Wsyp mąkę i szczyptę soli. Mieszaj, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek naczynia. Zdejmij z ognia. Dalej mieszając, wbijaj jajka. Utarte ciasto przełóż do szprycy. Wyciskaj okręgi na pokrytą pergaminem blachę. Piecz ok. 25 min w 200 st.
Zrumień płatki migdałowe. Żelatynę rozpuść. Umyte truskawki, pokrój. Kremówkę ubij z cukrem waniliowym, połącz z żelatyną. Oponki przekrój, napełniaj płatkami, bitą śmietaną i owocami. Posyp cukrem pudrem.
czas ok. 40 min; porcja – 350 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety