Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orientalna sałatka na szpinaku"
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1559
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 695
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 680
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 270
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1559
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 695
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 680
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 270
Składniki
Liście szpinaku przebierz, poodcinaj łodyżki, opłucz i osusz na sicie, w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Opłucz kiełki fasoli. Krewetki obgotuj krótko w osolonej wodzie, odcedź.
Oczyszczoną połówkę pora posiekaj, przesmaż krótko na łyżce oleju sezamowego, ostudź. Paprykę umyj, pozbaw gniazda nasiennego, a następnie pokrój w kosteczkę. Wymieszaj ją w misce z kiełkami, przesmażonym porem oraz krewetkami.
Przygotowaną sałatkę dopraw do smaku odrobiną świeżego startego na tarce imbiru, sosem sojowym, roztartym ząbkiem czosnku oraz sokiem z cytryny. Rozłóż na liściach szpinaku.
Czas ok. 25 min; porcja – 270 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety