Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orzechowe choinki"
Polecam.
Odsłon: 504
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 428
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 285
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 754
Polecam.
Odsłon: 504
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 428
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 285
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 754
Składniki
Czas przygotowania: 50 minut. 1 sztuka: 365 kcal. Cena sztuki: 2,60 zł
Żółtko utrzyj z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym na puszystą, jasnokremową masę. Dodaj kwaśną śmietanę. dobrze wymieszaj mikserem. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy żółtkowej. Dołóż orzechy oraz miękkie masło.
Rękoma szybko zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę, zawiń w folię i schładzaj godzinę.
Schłodzone ciasto rozwałkuj, lekko podsypując mąką. Za pomocą foremki wytnij z placka choinki.
Ciastka ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz ok.15 minut. Upieczone choinki ostrożnie zdejmij z blachy, przełóż na kratkę kuchenną i wystudź.
Zimne ciastka oblej kolorowymi lukrami i udekoruj cukrowymi perełkami.Źródło: Tina