Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pączki z różą i lukrem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru, łyżką mąki i ciepłego mleka. Odstaw. Rozpuść masło. Żółtka i jajko utrzyj z cukrem. Do mąki dodaj zaczyn, jajka, spirystus, masło. Wyrób ciasto. Przykryj ścierką i odstaw, żeby podwoiło swą objętość.
Formuj placuszki. Do środka kładź konfiturę, formuj kulki. Zostaw do wyrośnięcia. Rozgrzej olej. Pączki smaż, wyłóż na pergamin. Cukier puder wymieszaj z 6 łyżkami gorącej wody, lukrem polej pączki. Udekoruj.
CZAS: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień