Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Panna cotta z kakao"
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1024
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10365
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 79
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1024
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10365
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 79
Składniki
Do rondla wlej mleko i mleczko kokosowe. Dodaj cukier, rozciętą wzdłuż laskę wanilii, likier kokosowy oraz żelatynę. Wymieszaj, odstaw na ok. 20 min, a potem ogrzewaj, mieszając, aż żelatyna się rozpuści. Nie gotuj!
Ciepłą masę rozlej do silikonowych foremek w kształcie gwiazdek. Odstaw na całą noc do lodówki. Następnego dnia wyjmij deser z foremek. Czekoladę rozpuść w gorącej kąpieli wodnej, schłodź. Deserki zanurzaj do połowy w czekoladzie, układaj do stężenia. Przed podaniem posyp kakao.
Czas ok. 40 min; porcja – 270 kcal, cena 1,80 zł.Źródło: Świat kobiety