Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka faszerowana"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Składniki
Ryż opłucz na sitku pod bieżącą wodą, przesyp do garnka. Zalej go posolonym wrzątkiem. Ugotuj na sypko, odcedź, osącz i odłóż do wystudzenia. Papryki umyj, wytnij środki z pestkami. Strąki oczyść z białych błonek.
Mięso przełóż do miseczki. Dodaj ryż, jajko, musztardę. Przypraw solą, pieprzem i ziołami. Wyrób. Strąki papryk napełnij farszem. Ułóż w garnku. Podlej 2 szkl. wody. Wkrusz kostkę bulionową. Gotuj 35 minut.
Koperek posiekaj. Sos z duszenia papryk wymieszaj z koncentratem. Przypraw. Gotuj 5 minut. Nałóż na talerze, posyp koperkiem.Źródło: Tina